Pacea


Pacea

Ce înseamnă pacea? 

     Pace, cuvant derivat din latinescul pax, definește în general, în sens pozitiv, o stare de liniște, o stare lipsită de conflicte militare.                                                                                                                                     În Grecia Antică, ideea de pace era legată de varsta de aur inițială a umanității. În mitologia greacă, Irina este o zeiță alegorică, personificand pacea. Simbolul porumbelului cu ra mura de măslin, este izvorat tot din mitologia antică: alegand casca lu Ares, zeul războiul, pentru a cuibări, această pasăre sacră, prelungește starea de pace, înpiedicand zeul să-și facă treaba.

Ce înseamnă pacea entru noi?

    Nu este suficient ca oamenii de pe planetă să dorească pacea. Majoritatea persoanelor sprijină un război doar atunci cand statul lor le cere ajutorul. Chiar și adoptarea legilor împotriva războiului, spre exemplu crearea Liga Națiunilor în anul 1920, sau bine cunoscutul Pact Kellogg-Briand din anul 1928, care afost semnat de principalele state ale lumii, și nu a fost niciodată repudiat in mod oficial, prin urmare nu și-a făcut treaba. Ambele mișcări importante au fost înfințate și create într-un sistem de război robust și din păcate nu au putut înpiedica alte războaie. Crearea Ligii războiului era necesara dar nu era suficienta. Ceea ce poate ar fi de ajuns ar fi crearea unei structuri robuste de sistem sociale, politice și evident juridice care să realizeze și să mențină un război. Sistemul de război este alcătuit din structuri interblocate care fac războiul normativ. Prin urmare, un sistem de securitate globală, trebuie să fie proiectat în același mod. Din fericire noi avem un sistem de acest gen care este în dezvoltare de aproape un secol.

Părerea mea despre pace

    Pacea, nu reprezintă doar starea de liniște și pace dintre state, ea reprezintă și starea de bine din sufletele noastre. Este foarte, important ca toți cei dintre noi să avem o stare de liniște și pace în sufletele noastre pentru ca organismul nostru să funcționeze armonios. Pacea din sufletele și mințile noastre contribuie la starea de sănătate pe plan atat psihologic cat si fizic. Din moment ce noi suntem creați din energii este foarte important să avem mereu o energie bună și să gandim pozitiv. 
     La fel de imporatnt este și să menținem starea de pace dintre noi și persoanele din jurul nostru. Relația dintre noi și persoanele din jurul nostru ne poate influența starea de spirit și gandirea. atunci cand nu avem o stare de pace cu o persoană, și vedem că oricat am încerca nu putem convețui cu acea persoană, trebuie să ne îndepărtăm de ea. Daca avem relație de spirit toxsică cu un om, și observăm efecte negative în viața noastră din cauza acelei persoane, trebuie să o dăm la o parte
 
Fiți în pace!




https://youtu.be/tIbyf3O2h34




Comentarii